Merevedési zavar „Miért pont én?”

Merevedési zavar

Merevedési zavar „Miért pont én?”

A világon minden második férfi küzd élete során valamilyen szintű merevedési zavar problémájával, ami ráadásul nem is mindig életkor függő. Tehát egy fiatal életerős férfi is küzdhet a problémával.

Lehet egy gyógyítandó betegség első tünete, utalhat mentális problémára, de okozhatja testi rendellenesség is. Viszont lehetséges hogy az életmód megváltoztatása jelenti a megoldást.

Mi lehet a gond?

A Férfiak többsége csak az utolsó pillanatban keres azonnali megoldást a problémájára, pedig ha időben tudatosan változtatnának  életmódjukon, megelőzhető lenne a szexuális teljesítmény csökkenése.

Fontos időben felismerni az erek beszűkülését okozó betegségeket, melyek gyakran potenciazavarokhoz vezetnek. Ilyenek például a diabétesz és a magas vérnyomás betegség. Ezek folyamatos megfigyelése manapság már egyszerűen megoldható otthoni körülmények között is.

A probléma egyaránt lehet testi és lelki eredetű. Életkörülményeink, szokásaink is kihatással vannak testünkre! A dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, túlsúly, nem megfelelő étrend, stressz egyaránt okozói lehetnek zavarunknak. Tehát figyeljünk magunkra, van-e reggel megszokott merevedésünk? Ha a válasz igen, akkor a probléma szinte biztosan mentális. Legtöbbször egy általunk is jól ismert munkahelyi vagy párkapcsolati probléma.

Ha munkahelyünkön és a magánéletünkben minden tökéletesen működik, viszont a korábbi kérdésre a válasz nem akkor valószínűleg testi problémával állunk szemben.

Mi a megoldás?

Ha inkább a nem megfelelő életvitel számlájára írható a dolog, akkor minél előbb változtatni kell rajt.

A rendszeres sportolással és egészséges táplálkozással megelőzhető az erek meszesedése. A gyümölcsökben zöldségekben gazdag étrenddel, teljes kiőrlésű pékáruk fogyasztásával csökkenteni lehet a vércukor és koleszterin szint, ezzel feltartva az érfalak rugalmasságát.

Az úszás, futás, gyaloglás javítja az állóképességet és edzi a szívet. Míg a biciklizés nem ajánlott potenciazavarokkal küzdőknek, mivel a biciklinyereg nyomja a gáttájék ideget és ereit, így merevedési zavarokhoz vezethet. Ha mégis ezt a sportot kedveljük már elérhetőek olyan speciális ülések, melyek kímélik a gátat és a prosztatát.

A kiegyensúlyozott és helyes táplálkozás, rendszeres testmozgás megőrzi vagy segít elérni az egészséges testsúlyt. Az ideális testsúly nem csak több súlyos betegség kialakulásától óv meg, de fokozza az önbizalmat is.

Nyerd vissza magabiztosságod!

Figyeljünk arra is hogy gyakran a merevedési zavart a korábban kudarcba fulladt együttlét kellemetlen emléke okozza. Ha ezen nem sikerül túllépnünk a saját csapdánkba kerülhetünk. Idővel a kezdeti csekély problémánk óriási méreteket ölthet.

Megoldást jelenthet továbbá a 100%-ban természetes étrend-kiegészítők használata.

Különösen hatékonyak a természetes például maca, fűrészpálma, ginseng kivonatot tartalmazó készítmények.

Ha az otthoni megfigyelések utalhatnak testi problémára érdemes egy urológus szakorvost felkeresni.

Házi praktikák merevedési zavar kezelésére!

Mindenek előtt figyeljünk oda magunkra! Törekedjünk a kiegyensúlyozott és egészséges étrendre, a megfelelő testsúlyra és koleszterinszintre. Sportoljunk rendszeresen. Melőzük a dohányzást és a túlzott alkoholfogyasztást. Tudatosan kerüljük a stresszhelyzeteket.

Az egészséges és kiegyensúlyozott élet jelentősen csökkenti a potenciazavarok kialakulását.

Ha biztosra szeretnénk menni, bevizsgált és természetes étrend-kiegészítőkkel is támogathatjuk egészségünket.

Termékek promóciós banner